Stevige curry - Chana masala

Stevige curry - Chana masala

Chana, dat zijn kikkererwten en masala is een specerijenmengsel. Samen met spinazie, basmatirijst en frisse yoghurt heb jij een Noord-Indiase klassieker op tafel gezet.

Allergenen: Lactose
Voor 4 personen
60 minuten + 7 uur weken

Dit heb je nodig

Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.

De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen

  • 10 g verse gember, geraspt of kies voor gemberpoeder van Pieter Pot
  • 300 g verse spinazie
  • 4 el volle yoghurt of kies voor een plantaardige variant

Zo maak je het

  1. Spoel de kikkererwten goed af met koud water. Laat ze in een grote kom of pan onder een flinke laag water minimaal 7 uur weken.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Doe ze in een pan met water en kook de kikkererwten in ongeveer 45 minuten gaar. Daarna giet je ze af.
  3. Als de kikkererwten klaar zijn, kook je de basmatirijst in 10 minuten gaar in ruim gezouten water. Giet daarna af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop nog even staan.
  4. Verhit ondertussen de kokosolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper 5 minuutjes aan. Voeg de garam masala, de kurkuma, het paprikapoeder en wat zout toe en roer goed. Bak 2 minuten mee.
  5. Voeg de tomaten, gekookte kikkererwten en 300 ml water toe, roer lekker door en breng aan de kook. Draai het vuur dan laag en laat de chana masala zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Voeg de verse spinazie, het citroensap en de citroenrasp toe en roer tot de spinazie geslonken is. Even proeven - breng de chana masala eventueel op smaak met wat zout.
  7. Verdeel de basmatirijst en de chana masala over 4 borden en garneer met een flinke lepel volle yoghurt.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment