Recept voor gezond bananenbrood

Recept voor gezond bananenbrood

Verantwoord snacken? Ja dat kan met dit gezonde bananenbrood. Met de producten van Pieter Pot kun je gemakkelijk een verpakkingsvrij bananenbrood bakken, dat is lekker. Toch? Alvast veel bakplezier!

Dit is wat je nodig hebt

Ingrediëntenlijst bananenbrood

Verder nodig:

  • Cakeblik, bakpapier, mengkom
  • Garde, vork, spatel
  • Oven

Vegan variant maken? Vervang dan de eieren voor 130 gram appelmoes.

Je kunt dit brood ook maken in muffinvorm. Bak de muffins dan in 30 minuten gaar.

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en bekleed een cakeblik met bakpapier.

Stap 2: Prak de bananen met een vork. Voeg de kaneel, agave siroop en eieren toe en meng met een garde tot een egale massa.

Stap 3: Voeg het speltmeel, het zout, de havermout en het bakpoeder toe en spatel/roer dit door elkaar tot een mooi beslag.

Stap 4: Rasp de appel en voeg samen met de noten en eventuele andere smaakmakers toe en spatel door elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld kokosrasp of vlokken, chocolade druppels of cranberries toevoegen.

Stap 5: Giet het beslag in het bakblik en strooi er wat havermout en noten op. Je kunt eventueel een extra banaan door tweeën snijden en bovenop het beslag leggen (zie foto). Laat het brood 40-50 minuten bakken, totdat de binnenkant zo goed als droog is. Laten afkoelen en genieten maar!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment