Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Dit is geen saaie tomatensoep, maar een heerlijke geroosterde tomaat-paprika soep met kaascroutons. Door de groenten met wat balsamicoazijn en chilivlokken te roosteren in de oven karamelliseren de van nature aanwezige suikers in de groenten, wat zorgt voor een diepe en rijke smaak. En het allerbeste? De oven doet al het werk.

Allergenen: Gluten, lactose
Voor 4 personen
50 minuten

Dit heb je nodig

Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.

De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Meng de rode paprika’s, tomaten, knoflook, ui, 2 el olijfolie, balsamicoazijn, chilivlokken en de verse of gedroogde basilicum in een grote ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout.
  3. Rooster de groenten 40 minuten in de oven, of tot ze helemaal zacht zijn.
  4. Bekleed, als de groenten bijna klaar zijn, een bakplaat met bakpapier. Meng de blokjes brood met 1 el olijfolie en wat peper. Spreid ze uit over de bakplaat en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Doe de inhoud van de grote ovenschaal in een soeppan. Voeg de groentebouillon toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Verwarm de soep op laag vuur.
  6. Bak ondertussen de kaascroutons 5 minuten in de oven.
  7. Schep de soep in 4 soepkommen en strooi er de kaascroutons over.

Tip: Je maakt dit recept makkelijk veganistisch door de Goudse kaas te vervangen door veganistische geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment