Sticky rijst met groenten en chili-ei

Sticky rijst met groenten en chili-ei

Door het gebruik van sushirijst en oestersaus wordt dit gerecht heerlijk zoet en sticky, op en top comfortfood. Het chili-ei zorgt voor de nodige eiwitten én een pittige kick.

Allergenen: Sesam, ei, weekdieren
Voor 4 personen
25 minuten

Dit heb je nodig

Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.

De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen

  • 25 g verse koriander
  • 1 limoen, in partjes

Zo maak je het

  1. Was de sushirijst in een zeef onder koud stromend water, tot het water helder is. Doe de sushirijst met 650 ml water in een pan, breng het water aan de kook en laat de rijst 10 - 15 minuten, afgedekt, op laag vuur koken. Het is de bedoeling dat de rijst droog kookt. Wordt het te snel droog? Voeg dan wat extra water toe. Giet indien nodig af als de rijst beetgaar is.
  2. Verhit ondertussen 1 el sesamolie in een wok op middelhoog vuur. Wok de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de aubergine en courgette toe en wok 6 - 8 minuten mee.
  3. Voeg de sushirijst, sojasaus en oestersaus toe en schep goed om. Draai het vuur laag en roer af en toe door.
  4. Verhit 1 el sesamolie en de sambal oelek in een grote koekenpan. Breek de eieren in de pan, bestrooi het eiwit met het sesamzaad en bak 4 spiegeleieren.
  5. Verdeel de sticky rijst over 4 borden en leg op elk bord een chili-ei. Garneer het gerecht met de verse koriander en een limoenpartje.

Tip: Eten er kinderen mee? Laat de sambal dan achterwege en zet het tijdens het eten op tafel. Zo kan iedereen naar smaak sambal toevoegen.

Tip: Vergeet de takjes van de koriander niet te gebruiken! Deze zijn niet bitter, maar hebben een intensere en zoetere smaak dan de korianderblaadjes.

Tip: Liever geen oestersaus? Vervang dit dan door 70 g ketjap manis en 30 ml sojasaus.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment