Romige tagliatelle - Met pittige tomatensaus, aubergine en citroenricotta

Romige tagliatelle - Met pittige tomatensaus, aubergine en citroenricotta

Een goede tomatensaus heb je zo voor elkaar. In dit geval met verse tomaten, rozemarijn en chilivlokken. De citroenricotta zorgt voor een heerlijke friszure tegenhanger.

Allergenen: Lactose, gluten
Voor 4 personen
30 minuten

Dit heb je nodig

Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de blokjes aubergine met 1 eetlepel olijfolie en wat zout. Spreid de blokjes uit over de bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen de ricotta met het citroensap, de citroenrasp en peper en zout naar smaak. Zet de citroenricotta in de koelkast tot je het gaat serveren.
  4. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, chilivlokken en rozemarijn 5 minuten aan. Voeg de tomaten, de kappertjes en 400 ml water toe - goed roeren. Draai het vuur laag en laat de saus zo’n 15 minuten stoven terwijl je af en toe roert.
  5. Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook en kook de tagliatelle in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  6. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Roer dan de tagliatelle en de geroosterde aubergine door de tomatensaus.
  7. Verdeel de pasta over 4 borden en maak af met een flinke lepel citroenricotta, wat bladpeterselie en voor de daredevils met wat extra chilivlokken.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment