Doorgaan naar inhoud
Bestel nu je startpakket of startbon met startplek voor landelijke levering! Klik hier
Bestel nu je startpakket of startbon met startplek voor landelijke levering! Klik hier

Onze missie

Dagelijks vervuilen we onze planeet met grote hoeveelheden verpakkingsafval. We willen graag minder plastic gebruiken, alleen kost dit voor veel mensen nog veel moeite. De droom van Pieter Pot is verpakkingsvrij boodschappen doen gemakkelijk maken. Het moet dus geen extra tijd, geld of moeite kosten.

Verpakkingsvrije boodschappen
de standaard voor iedereen!

 Maar hoe doen we dat?

Verpakkingsvrij...

Ben je ook klaar met al dat onnodige afval dat zich opstapelt terwijl je aan het koken bent? Wij wel, plastic verpakkingen kunnen de pot op!

Pieter Pot heeft een assortiment van ruim 250 verpakkingsvrije artikelen. In plaats van plastic verpakkingen zitten de producten in onze eigen weckpotten: Pieter Potten. We vragen €1,50 statiegeld voor de potten. Pot leeg? Dan nemen we ze bij je volgende bestelling weer mee terug en krijg jij een waardebon voor het statiegeld, die je bij de volgende bestelling kunt gebruiken. Vervolgens maken we de potten schoon en vullen we ze weer opnieuw. Zo ontstaat er een 'circulaire verpakking'.

...en dat voor dezelfde prijs als in de reguliere supermarkt!

Wij vergelijken onze prijzen met de prijzen van de Albert Heijn en Jumbo. Zo verzekeren we dat onze producten niet duurder zijn dan die in de reguliere supermarkt. Zo kun jij goedkoop, maar toch op een duurzame en milieubewuste manier je boodschappen doen. Dat is lekker!

We maken het makkelijk!

In 2015 schoten de fysieke verpakkingsvrije winkels als paddenstoelen uit de grond, maar velen gingen helaas snel failliet. Het blijkt dat mensen het te veel moeite vinden om met eigen potjes en bakjes naar een fysieke winkel te gaan (Thijs, 2018).

Daarom zijn wij Pieter Pot gestart. Met een paar simpele klikken op onze website, en straks ook app, bestel je eenvoudig online jouw verpakkingsvrije boodschappen. Je kiest zelf een bezorgmoment en wij brengen ze bij jou thuis aan de deur! Geen extra moeite, geen extra tijd. Pieter Pot maakt het makkelijk!

‘Ecovenience’ noemen wij dat:
milieuvriendelijk en gemak gecombineerd!

Wat kan jij doen om ons te helpen?

Samen met jou kunnen we onze missie realiseren. Door jouw hulp kunnen wij beter onderhandelen met leveranciers en de wijze waarop wij onze goederen verpakt binnenkrijgen. Hoe meer klanten, hoe groter we kunnen inkopen en hoe meer impact we kunnen maken. Door een startpakket, startbon óf producten te kopen help je ons en onze planeet! Steun jij onze missie al?

Koop je verpakkingsvrije boodschappen bij Pieter Pot

Bestel hier met korting een startbon of startpakket en draag jouw steentje bij aan een duurzamere wereld!

Bestel hier onze producten en draag jouw steentje bij aan een duurzamere wereld!                                    

Pieter pot heeft al...

3220 Pieter Pot fans die bijdragen aan onze missie

1595 blije gezichten aan de deur gehad

16722 plastic verpakkingen bespaard!