Doorgaan naar inhoud
Pieter Pot is aan het crowdfunden. Lees meer hier.
Pieter Pot is aan het crowdfunden. Lees meer hier.

Italiaanse walnotentaart

Ingrediënten

150 g gepelde walnoten
175 g suiker
100 g boter op kamertemperatuur
1 staafje vanille
2 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 dl koude espresso

Bereiding

  1. Als je de espresso nog niet hebt gemaakt, doe je dat nu, zodat hij flink kan afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Houd een paar mooie walnoten apart en hak de rest met een groot mes in stukjes. Zet apart tot gebruik.
  4. Klop de suiker met de boter in de keukenmachine tot een zachtgeel mengsel.
  5. Voeg de eieren een voor een toe.
  6. Voeg het zelfrijzend bakmeel, afgewisseld met een scheutje espresso aan het eiermengsel toe tot alle koffie op is. Roer het merg uit het staafje vanille en een snufje zout erdoor.
  7. Schep de gehakte walnoten door het mengsel en giet het in een springvorm met een doorsnee van 20 cm. Garneer met de achtergehouden walnoten.
  8. Plaats de vorm circa 45 minuten in de oven.

Restjes?

Je kunt de vanille vervangen door vanillesuiker of -aroma – respectievelijk een zakje of 2 tl. Heb je geen espresso? Dan kun je natuurlijk ook oplosskoffie of gewone sterke koffie gebruiken.