Doorgaan naar inhoud
De startplekken zijn uitverkocht. Schrijf je in op de wachtlijst!
De startplekken zijn uitverkocht. Schrijf je in op de wachtlijst!

Spaghetti met gehakt-koffieragu

Ingrediënten

1 grote ui, gesnipperd
2 el zongedroogde tomaat, uitgelekt en in stukjes gesneden
2 el olijfolie
400 g rundergehakt of vegagehakt
gedroogde tuinkruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum, salie, oregano naar smaak
250 ml gezeefde tomaten (passata)
50 – 100 ml espresso of sterke koffie
peper, zout en een beetje suiker naar smaak
300 g spaghetti
rucola ter garnering

Bereiding

  1. Schenk de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Fruit de uisnippers langzaam.
  2. Voeg het (vega)gehakt en de gedroogde kruiden toe en bak het gehakt tot het mooi uit elkaar is gevallen.
  3. Voeg de zongedroogde tomaatjes, de passata en een groot gedeelte van de koffie toe.
  4. Laat minimaal een half uurtje zachtjes pruttelen. Langer is beter. Afhankelijk van hoe lang je de saus kunt laten pruttelen, moet je wat koffie toevoegen, of misschien wat extra passata of water.
  5. Breng op smaak met peper, zout en een beetje suiker (afhankelijk van de kwaliteit van de passata).
  6. Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  7. Meng de spaghetti met de saus en garneer met een handje rucola.

Restjes?

Als je geen espresso hebt, kun je de saus ook verrijken met een tl oploskoffie of gewone sterke koffie. En natuurlijk kun je allerhande fijngesneden groenten aan het gehakt toevoegen, al is dat niet echt Italiaans. Heb je nog allerhande restjes pasta liggen? Gooi dan alles bij elkaar tot je aan de gewenste hoeveelheid komt.