Doorgaan naar inhoud

Vegan champignon-cashewnoten risotto!

Smaakvol en makkelijk ;)

Wil je iets lekkers koken, maar heb je geen inspiratie? Probeer onze heerlijke vegan risotto met champignons en cashewnoten! Het recept is eenvoudig en je hebt niet veel ingrediënten nodig.

Ingrediënten:

  • 250 g risotto rijst
  • 4 tl bouillonpoeder verdund in 1L warm water
  • 150 g champignons + 50 g champignons voor de topping
  • 75 g cashewnoten gedrenkt in 12 cl kokend water
  • 12 cl witte wijn
  • 1 middelgrote ui
  • 1 el olijfolie
  • verse tijm
  • zout & peper

Keukengerei:

  • Kookpot voor de bouillon
  • Kleine kom voor de cashewnoten
  • Grote pan
  • Staafmixer of blender
  • Kleine pan voor de topping

Bereiding:

Volg deze 10 stapjes voor een heerlijke risotto.

  1. Voeg het bouillonpoeder toe aan het water in een pan en laat het sudderen.
  2. Laat de cashewnoten voor 15 minuten in een kleine kom met warm water drenken.
  3. Hak in de tussentijd de ui fijn en bak deze in een pan met olijfolie. Voeg de rijst toe zodra de ui transparant is. Bak voor een paar minuten en verlaag dan de warmte.
  4. Schenk de witte wijn toe en roer tot deze helemaal geabsorbeerd is.
  5. Voeg een schepje van de bouillon toe en roer tot het geabsorbeerd is. Herhaal deze stap totdat de bouillon helemaal toegevoegd is. Indien nodig voeg je meer water toe om je gewenste consistentie te bereiken.
  6. Mix ondertussen de cashewnoten met het water om een cashewnotencreme te maken.
  7. Voeg de gehakte champignons en de cashewnotencreme toe aan de risotto en laat het nog een paar minuten koken. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  8. Bak tot slot de extra champignons met olie voor de topping.
  9. Serveer de risotto en versier met de gebakken champignons en verse tijmblaadjes.

  10. Buon appetito!

Ook dit recept maken? We hebben alvast 4 producten van Pieter Pot voor je klaar gezet hieronder. Klik op 'Vul je potje' onder de producten en ze zullen worden toegevoegd aan je winkelmandje.