Kikkererwten met kokos en ui

Achtergrond

Ik heb Nederlandse les gegeven aan anderstaligen, een groepje vrouwen uit diverse landen. Op de een of andere manier kwamen we altijd weer uit op het onderwerp eten en koken. Eten verbindt! Een van deze vrouwen komt uit Sri Lanka en gaf me dit recept. Zij eten het als ontbijt, maar ik eet het graag en regelmatig als lunch.

Bereiding

Gedroogde kikkererwten moet je eerst een nachtje laten weken in drie keer de hoeveelheid water. Per persoon heb je ongeveer 40 g gedroogde kikkererwten (is ongeveer 70 g gekookt) nodig. Daarna kook je ze in circa 45 minuten beetgaar. Je kunt gekookte kikkererwten gemakkelijk invriezen. Laat ze wel eerst afkoelen! Ze zijn minstens 3 maanden houdbaar.

Laat 1 tl mosterdzaadjes poppen in 1-2 el olijfolie. Voeg 1 gesnipperde ui toe en fruit deze mee. Voeg de gewenste hoeveelheid kikkererwten toe – zo ongeveer 70 g per persoon en bestrooi met 1-2 el geraspte kokos. Roer even door en breng op smaak met wat zout. Bestrooi met chilivlokken en dan gewoon lekker weglepelen.

Restjes?

Ik meng deze kikkererwten ook met een handje rucola.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment