Hoe het werkt

Hoe werkt een online verpakkingsvrije supermarkt? Eigenlijk best simpel: we kopen onze producten in bulk in en bezorgen deze in statiegeldpotten. Dat is het korte verhaal. Het hele proces, vanaf het moment dat je je inschrijft tot aan de bezorging, leggen we hieronder uit:  

1. Aanmelden wachtlijst

Zodra je je inschrijft op onze wachtlijst, duurt het ongeveer één tot twee maanden voordat je aan de beurt bent. De wachtlijst groeit elke dag en door de grote hoeveelheid aanmeldingen kunnen we niet iedereen meteen blij maken. Na je inschrijving brengen we je regelmatig via e-mail op de hoogte van de voortgang en jouw wachtlijstnummer. We werken volgens het principe: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dus schrijf je snel in! 

Meld je aan

2. Bestellen

Het moment is daar – je staat bovenaan de wachtlijst! Om dat te vieren krijg je van ons een e-mail met een uitnodiging om je eerste verpakkingsvrije producten via onze website te bestellen. Daarbij kies je zelf het bezorgmoment uit. Eén van de belangrijkste kenmerken van onze circulaire service is het statiegeldsysteem. Zo blijven onze potten circuleren en maken we zoveel mogelijk impact. 

3. Volle potten in huis, lege potten mee terug

Na het plaatsen van je eerste bestelling krijg je de gevulde potten in juten tassen thuis bezorgd door onze bezorgpartner PostNL Food. De tassen met potten worden getransporteerd in een bezorgbox. Deze bezorgbox is onderdeel van onze circulaire oplossing, want in deze bezorgbox neemt PostNL Food jouw lege potten ook weer mee terug. De busjes zijn deelvervoer en rijden een optimale route door de buurt. Ze rijden dus niet exclusief voor Pieter Pot, wat ervoor zorgt dat jouw boodschappen zo duurzaam mogelijk thuis worden bezorgd. 

4. Potten wassen en hervullen

Onze bezorgpartner PostNL Food neemt de lege potten mee terug wanneer je volgende bestelling  wordt bezorgd. We vragen je ook om de potten niet alvast thuis te wassen, zodat er zo min mogelijk water bij het proces komt kijken. Wij wassen alle geretourneerde potten in onze ‘wasstraat’ om de hoek van één van de locaties waar we de potten opnieuw vullen. Spectaculair circulair, toch?

Wat als Pieter Pot toch niet bij je past en je wilt stoppen?

Wanneer je (voorlopig) geen bestellingen meer wilt plaatsen, kun je uit de volgende opties kiezen:

1. Je mag de potten en tassen die je aan je laatste bestelling overhoudt houden; je hebt er al voor betaald en ze zijn tenslotte super handig, duurzaam en mooi :)

2. Je mag de potten en tassen aan ons retourneren door ze mee te geven aan PostNL Food. Voor het ophalen van de potten betaal je de verzendkosten van €4,95. Voor de potten krijg je €2,- per pot terug. Voor een (of meerdere) tas(sen) ontvang je ook €2,- terug. We houden €1,- in op je statiegeld voor de retourkosten. We kunnen je statiegeld tegoed op je account laten staan of we storten het terug op je rekening.

3. Bestelt iemand uit je omgeving ook bij Pieter Pot? Dan kun je jouw lege potten ook aan die persoon mee geven bij de volgende bestelling. Tel jouw eigen potten en tassen wel even goed, zodat jullie het statiegeld onderling kunnen verdelen. Houdt er ook rekening mee dat er wellicht een extra retourdoos mee moet komen bij de bestelling. Deze kost €2,50 en kun je hier bestellen.

4. Je kunt een bestelling plaatsen zonder potten. Bestel bijvoorbeeld een paar shampoo bars, een afwasborstel, vuilniszakken en een toiletblokje. De bezorger brengt deze producten in een doos en daarin kun jij dan weer je lege potten mee terug geven. Let er wel op dat er maar +/- 20 lege potten in een doos passen. Eventueel kun je ook hier de extra retourdoos aan toevoegen.

Vul even het contactformulier in wanneer je voor optie twee gaat. Kies bij het veld 'Waar gaat je vraag over?' voor 'Retourneren' en volg de verdere stappen.

Hoe kiezen jullie je assortiment?

Een zo breed mogelijk assortiment aanbieden is ons doel, onze missie is immers verpakkingsvrij boodschappen doen de norm te maken voor iedereen. We verzamelen constant jullie ideeën voor nieuwe producten. Deze bundelen we en vervolgens gaan we op zoek naar leveranciers. Dit doen we in sprints, waarbij we elke paar weken een andere categorie verbreden, zoals koffie- en theeproducten of ontbijtproducten. Daarnaast kijken we ook naar trends en naar wat andere supermarkten in hun assortiment hebben. 

Heb je meer vragen? Neem dan een kijkje in de veelgestelde vragen.

Hoe worden de producten bij Pieter Pot aangeleverd?

We kopen bij leveranciers in zo groot mogelijke verpakkingen in: we accepteren alleen bulk- en navulverpakkingen. Onze olijfolie komt bijvoorbeeld in 1000 liter vaten binnen, deze vaten gaan weer terug naar de leverancier om opnieuw gevuld te worden. Ook werken we met emmers, zoals bij de chocolade, die weer terug naar de leverancier gaan om opnieuw te worden gevuld. Onze pindakaaspotten worden bij de leverancier gevuld waardoor er helemaal geen tussenverpakking bij komt kijken. In de toekomst hopen we de meeste potten rechtstreeks bij de leverancier te kunnen vullen om de tussenverpakking helemaal te besparen.

Ik heb een andere vraag

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment