Veelgestelde vragen

We helpen je graag op weg

Hoe duurzaam is Pieter Pot nou eigenlijk?

We krijgen vaak de vraag of we wel écht met alles rekening hebben gehouden in ons circulaire proces. Uiteraard hebben we ons huiswerk gedaan en we delen dat graag met jou! Op deze pagina vind je alle berekeningen en vergelijkingen. Ook kun je er het Pieter Pot duurzaamheidsrapport downloaden.


Is dat dan wel duurzaam, als die bestaande busjes gaan bezorgen buiten de steden?

Goede vraag! Het gaat ons natuurlijk om de klimaatimpact, dus hebben we berekeningen laten doen door een extern bureau. Die berekeningen zijn goedgekeurd door het Europese Subsidieprogramma Climate Kic. Wat blijkt: zelfs als je in de middle of nowhere woont en je krijgt je boodschappen van ons bezorgd door een niet-elektrisch busje, is je CO2-voetafdruk nog steeds lager dan dat je al je boodschappen verpakt zou kopen in de lokale supermarkt, zelf al zouden al die boodschappen in gerecycled karton zitten! De negatieve impact van eenmalige of recyclebare verpakkingen blijkt veel groter te zijn dan die van de uitstoot van een busje dat langs meerdere adressen rijdt. Ook is PostNL een van de duurzaamste vervoerders ter wereld. Het hele duurzaamheidsrapport vind je hier.

Contact met Pieter Pot

Heb je een andere vraag, opmerking of klacht? Of wil je met ons samenwerken?

Laat het ons weten via de ‘support’ button rechts onderin het scherm. We nemen (op werkdagen) binnen 24 uur contact met je op!
Zie je de support button niet? Check of je een adblocker aan hebt staan.
We tonen natuurlijk geen advertenties, maar onze support knop reageert ook op de blocker.

Ben je op zoek naar een stageplek of leuke (bij)baan, klik dan hier voor alle vacatures.


Adresgegevens:
Pieter Pot BV
Kratonkade 25
3024 ES Rotterdam

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment