Courgettecake

Ingrediënten

240 g bloem
40 g cacao
1 tl baking soda
½ tl bakpoeder
½ tl zout

110 g boter op kamertemperatuur
160 g lichtbruine suiker
3 eieren op kamertemperatuur
250 g geraspte courgette
170 g geraspte chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm in met wat zonnebloemolie. Ik leg altijd een reepje bakpapier op de bodem zodat ik de cake straks gemakkelijk uit de vorm kan halen.
  2. Zet twee kommen klaar. Meng in de ene kom de bloem met het cacaopoeder, de baking soda, het bakpoeder en het zout.
  3. Klop in de andere kom de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe.
  4. Schep de geraspte courgette en chocolade door het ‘natte’ mengsel en spatel het droge mengsel erdoorheen.
  5. Plaats de cakevorm 40 tot 50 minuten in de oven.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment