Risotto met courgette, geroosterde tomaat en basilicum

Bekijk als
Ingrediënten:
300 g tomaten, in parten
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
3 knoflooktenen, fijngesneden
2 tl gedroogde oregano
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in kleine blokjes
300 g risottorijst
1 liter hete groentebouillon
1 citroen, sap en rasp
peper en zout
Nog zelf toe te voegen:
5 takjes verse basilicum
2 el roomboter
80 g Parmezaanse kaas, geraspt


Dit recept is geschikt voor 4 personen:
  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng de tomaten met olijfolie, balsamicoazijn, 1⁄3 van de knoflook, oregano, peper en zout. Spreid de tomaten uit over de bakplaat en rooster 25 - 30 minuten in de oven.
  2. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de steeltjes fijn.
  3. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de knoflook, courgette, basilicumsteeltjes en wat zout toe en bak 5 minuten mee.
  4. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee, of tot de rijstkorrels licht glazig zijn.
  5. Blus de rijst af met 1⁄3 van de hete groentebouillon. Roer goed tot alle bouillon is opgenomen.
  6. Herhaal dit tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  7. Roer het citroensap en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de risotto over 4 borden en leg daar de geroosterde tomaten op. Garneer met de citroenrasp, de overige Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment