Doorgaan naar inhoud
De startplekken zijn uitverkocht. Schrijf je in op de wachtlijst!
De startplekken zijn uitverkocht. Schrijf je in op de wachtlijst!
Kikkererwten

Kikkererwten

Achtergrond

Bij ons koop je de erwten gedroogd en dat vergt wat meer planning dan uit blik. Veel tijd ben je er echter niet aan kwijt.

Week de kikkererwten 8-12 uur van tevoren in water - ze zuigen zich dan weer vol, en worden wel twee keer zo groot(!). Voor het weken kan je de glazen pot gebruiken waar ze in geleverd worden. Giet ze na het wellen af en zet ze op in ruim water. Als het water kookt zijn de erwtjes na 30-60 minuten gaar.

Image result for kikkererwten

Er zijn veel tips & tricks te vinden op het internet voor het koken van erwten: wel of juist geen zout, bakpoeder of een tomaat toevoegen - het heeft allemaal invloed op de stevigheid van de erwt en het velletje om de erwt. MIjn manier om dit te beïnvloeden is de kooktijd. 30 minuten voor een erwt met een bite, voor bijvoorbeeld falafel. 60 minuten voor een erwt voor het maken van bijvoorbeeld humus. Hoe langer ze koken hoe zachter de erwtjes worden.

TIP - Kook meer kikkererwten dan nodig, ze vriezen fantastisch in!

Vorig artikel Popcorn