Doorgaan naar inhoud

Recepten-Barbara

RSS
  • Witloftaart met pindakaas
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Witloftaart met pindakaas

    Achtergrond Hoor ik iemand 'Jakkie!' roepen? Ik was nog niet klaar, hoor: er gaan ook nog rozijnen doorheen 😊. Toch is dit al jaren een van onze favoriete recepten. Het is zowel pittig als zoet. Ingrediënten 7 plakjes bladerdeegbeetje olie of...

    Nu lezen
  • Spaghetti met gehakt-koffieragu
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Spaghetti met gehakt-koffieragu

    Ingrediënten 1 grote ui, gesnipperd2 el zongedroogde tomaat, uitgelekt en in stukjes gesneden2 el olijfolie400 g rundergehakt of vegagehaktgedroogde tuinkruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum, salie, oregano naar smaak250 ml gezeefde tomaten (passata)50 – 100 ml espresso of sterke koffiepeper, zout...

    Nu lezen
  • Mexicaanse rundvleesschotel
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Mexicaanse rundvleesschotel

    Achtergrond Een andere, voor ons vrij ongewone smaakcombinatie is de toevoeging van cacao aan het eten. In Mexico is dit heel gewoon. Bij cacao denken wij eigenlijk vooral aan chocolade, maar cacao wordt in Mexico als een specerij gebruikt. In...

    Nu lezen
  • Marokaans lamsvlees
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Marokaans lamsvlees

    Recept voor zes personen Ingrediënten: lamsvlees voor zes personen, een bout, dikke karbonaden, het maakt niet zoveel uit.3 of 4 el ras el hanout (verkrijgbaar in Marokkaanse winkel)2 dl waterflinke scheut olijfolie4 el honing50 g rozijnen50 g amandelen(Marokkaans) brood om...

    Nu lezen