Mexicaanse rundvleesschotel

Mexicaanse rundvleesschotel

Achtergrond

Een andere, voor ons vrij ongewone smaakcombinatie is de toevoeging van cacao aan het eten. In Mexico is dit heel gewoon. Bij cacao denken wij eigenlijk vooral aan chocolade, maar cacao wordt in Mexico als een specerij gebruikt. In deze rundvleesschotel proef je dus geen chocolade, maar wel een sterke, kruidige ondertoon. Echt proberen!

Ingrediënten

75 g walnoten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 Spaanse peper
2 el rozijnen
5 dl tomaten uit blik
1,5 el cacaopoeder
olijfolie
1 tl kaneel
4 kruidnagelen
1 wortel
3 dl bouillon
peper en zout
1 kg rundvlees in blokjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Verwijder het kroontje van de Spaanse peper, verwijder de pitjes en snijd het pepertje in ringetjes.

Pureer vijftig gram walnoten met de fijngesnipperde ui, het Spaanse pepertje, knoflook, rozijnen, cacao en tomaten in de keukenmachine.

Snijd de wortel in plakjes. Hak de resterende walnoten grof. Verhit een beetje olie in een grote pan, voeg kaneel en kruidnagelen toe en fruit hierin de plakjes wortel. Voeg het tomatenmengsel toe evenals de grofgehakte walnoten. Laat alles vijf minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert. Voeg de bouillon toe, breng op smaak met peper en zout en schenk de saus in een ovenvaste schaal met deksel.

Verhit wat olie in een grote koekenpan en schroei de blokjes rundvlees rondom dicht. Voeg het vlees toe aan de saus en laat het gerecht in circa anderhalf uur gaarstoven in de oven. Langer is nog beter.

Lekker met rijst of gebakken aardappelpartjes en een groene salade.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment