Doorgaan naar inhoud
Pieter Pot is aan het crowdfunden. Lees meer hier.
Pieter Pot is aan het crowdfunden. Lees meer hier.
Mandarijnencake

Mandarijnencake

Dit is weer een recept dat niet echt heel conventioneel is. Je hoort de mandarijnen voor deze cake namelijk eerst te koken en daarna te pureren!

Ingrediënten

4 grote mandarijnen
250 g amandelmeel
220 g suiker
1 tl bakpoeder
5 à 6 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Boen de mandarijnen schoon en leg ze in een pan met water. Ze moeten helemaal onder staan.
  3. Kook ze 20 minuten en schep ze daarna met een schuimspaan uit de pan.
  4. Pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. Kijk uit voor hete spetters!
  5. Voeg 220 g suiker, 1 tl bakpoeder en 5 à 6 eieren (afhankelijk van de grootte) toe en mix alles tot een egaal mengsel.
  6. Vet een groot cakeblik in – ik leg altijd nog een strookje bakpapier op de bodem – en schep het beslag in de vorm.
  7. Bak de cake in 1 uur gaar. Je controleert dit door er met een houten satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
Vorig artikel Marokaans lamsvlees
Volgend artikel Kleurrijke couscous met spinazie