Doorgaan naar inhoud
Pieter Pot is aan het crowdfunden. Lees meer hier.
Pieter Pot is aan het crowdfunden. Lees meer hier.

Recepten-Barbara

RSS
  • Kikkererwten met kokos en ui
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Kikkererwten met kokos en ui

    Achtergrond Ik heb Nederlandse les gegeven aan anderstaligen, een groepje vrouwen uit diverse landen. Op de een of andere manier kwamen we altijd weer uit op het onderwerp eten en koken. Eten verbindt! Een van deze vrouwen komt uit Sri...

    Nu lezen
  • Zoet-pittige notenmix
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Zoet-pittige notenmix

    Ingrediënten 300 g noten, naturel of 100 g walnoten, 100 g pecannoten en 100 hazelnoten2 el suiker1 tl zout½ tl zwarte peper½ tl kaneelsnufje nootmuskaat½ tl kerriepoeder½ tl komijn Bereiding Rooster de noten in een koekenpan goudbruin. Meng ondertussen alle...

    Nu lezen
  • Witloftaart met pindakaas
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Witloftaart met pindakaas

    Achtergrond Hoor ik iemand 'Jakkie!' roepen? Ik was nog niet klaar, hoor: er gaan ook nog rozijnen doorheen 😊. Toch is dit al jaren een van onze favoriete recepten. Het is zowel pittig als zoet. Ingrediënten 7 plakjes bladerdeegbeetje olie of...

    Nu lezen
  • Spaghetti met gehakt-koffieragu
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Spaghetti met gehakt-koffieragu

    Ingrediënten 1 grote ui, gesnipperd2 el zongedroogde tomaat, uitgelekt en in stukjes gesneden2 el olijfolie400 g rundergehakt of vegagehaktgedroogde tuinkruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum, salie, oregano naar smaak250 ml gezeefde tomaten (passata)50 – 100 ml espresso of sterke koffiepeper, zout...

    Nu lezen
  • Mexicaanse rundvleesschotel
    oktober 6, 2019 Jouri Schoemaker

    Mexicaanse rundvleesschotel

    Achtergrond Een andere, voor ons vrij ongewone smaakcombinatie is de toevoeging van cacao aan het eten. In Mexico is dit heel gewoon. Bij cacao denken wij eigenlijk vooral aan chocolade, maar cacao wordt in Mexico als een specerij gebruikt. In...

    Nu lezen