Wereld peulvruchten dag

Linzen, bonen en erwten. Peulvruchten, ze bevatten meer eiwitten dan enig ander plantaardig voedingsmiddel en zijn super gezond. Sinds 2019 wordt op 10 februari Wereld Peulvruchten Dag gehouden om de voordelen van peulvruchten onder aandacht te brengen. De dag is ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Plantaardig eten neemt toe, wat betekent dat steeds meer mensen fruit, groenten, granen en peulvruchten gaan eten als vervanging voor dierlijke producten. Er zijn veel verschillende peulvruchten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze bevatten ontzettend veel vezels, eiwitten en vitamines. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van plantaardige producten het risico op chronische ziekten verminderd en helpt om een gezond gewicht te behouden. Ze kunnen cholesterolverlagend werken en zijn goed voor je darmen. Peulvruchten bevatten veel langzame koolhydraten, waardoor je lang verzadigd bent en minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel hebt.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn niet alleen goed voor de mens, maar ook voor milieu. Ze hebben de eigenschap om stikstof op te kunnen nemen uit de lucht, waardoor ze geen extra kunstmest nodig hebben. De planten kunnen goed tegen droogte, waardoor er veel minder water nodig is dan de hoeveelheid water die gebruikt wordt voor de vleesproductie. Daarnaast vindt er geen bodemvervuiling plaats. Sterker nog, ze maken de bodem juist gezonder.

Met een hoog aantal eiwitten zijn peulvruchten ideale vervangers voor vlees. Dat is lekker, milieubewust én diervriendelijk!

Om het makkelijk te maken hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijk peulvruchten toevoegen aan je voedingspatroon.

  • Gebruik gepureerde bonen of kikkererwten als basis voor spreads en dips.
  • Voeg bonen toe aan soepen, sauzen en ovenschotels.
  • Gebruik het internet! Er zijn ontzettend veel recepten te vinden met tips om peulvruchten op te nemen in de voeding.
  • Broodbeleg als Hummus is gemaakt van kikkererwten. Gebruik deze spread eens als vervanger voor jouw hagelslag of chocopasta!

Pieter Pot verkoopt veel verschillende soorten peulvruchten. Klik hier om het peulvruchtenassortiment te bekijken.

Voor dit artikel is informatie gebruik van natuur en milieu kenniscentrum.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment